Vaccinaties – Paardenpraktijk Utrecht

Vaccinaties

Een vaccinatie is (meestal) een gecontroleerde toediening van (onderdelen van, of gedode) ziekteverwekkende organismen. Hierdoor wordt de afweer van het paard gestimuleerd om zelf afweerstoffen aan te maken. De meeste vaccinaties worden toegepast bij gezonde dieren. Een enkel vaccin kan ook toegepast worden bij dieren die lijden aan die aandoening.

Er zijn voor allerlei ziekten bij paarden diverse vaccins verkrijgbaar. Het juiste vaccinatieprotocol voor iedere ziekte en zelfs vaccin is verschillend. Ook is de effectiviteit en veiligheid verschillend voor elk vaccin. De dierenartsen van de praktijk hebben actuele en onderbouwde kennis over deze zaken. Paardenpraktijk Utrecht maakt haar keuzen voor de medicatie die ze gebruikt op grond van objectieve criteria en hecht meer waarde aan de effectiviteit en de veiligheid voor het paard dan aan de prijs.

Belangrijke ziekten waartegen wij paarden enten zijn:

Tetanus. Tetanus is een meestal dodelijke en afgrijselijke ziekte die we nog te vaak tegenkomen bij niet geënte dieren.

Influenza (griep): Griep, Verplichte vaccinatie bij wedstrijden, keuringen en vaak stalhouders.

Rhinoneumonie: Over de ziekte kunt u meer lezen onder veterinaire informatie. Het vaccinatie protocol is bedrijfs- en doelspecifiek

WestNile virus: Over deze ziekte en de vaccinatie hebben we een artikel gepubliceerd op de website van paardenarts.nl

Huidschimmel: Op aanvraag kunnen we ook de vaccins voor huidschimmel voor u bestellen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.