Teken en Tekenziekten bij Paarden – Paardenpraktijk Utrecht

Teken en Tekenziekten bij Paarden

Teken en Teken-gerelateerde ziekten bij het Paard

Verwijder dagelijks teken!
Verwijder dagelijks teken!

Teken (Ixodida) zijn kleine spinachtige parasieten die mensen en huisdieren maar ook paarden kunnen lastig vallen en soms zelfs ziek maken. Teken bijten zichzelf vast in de huid en zuigen bloed om zich te voeden. Nu is een tekenbeet op zich niet zo erg: je voelt amper iets van en kan er een wat geïrriteerde huid  van krijgen, maar soms kan zo’n klein beestje ook voor grote problemen zorgen. Teken kunnen namelijk tijdens het bloed zuigen verschillende parasieten overbrengen. De meest bekende ziekte is de ziekte van Lyme, er zijn echter  nog meer ziekten die alleen door teken overgebracht worden zoals onder andere Anaplasmose en Piroplasmose. Om ziekte door teken te voorkomen is het belangrijk een teek zo snel en veilig mogelijk te verwijderen van het lichaam.

Alles over teken en ziekten die door teken overgebracht worden kunt u vinden op de website Paardenarts.nl onder de volgende link: http://www.paardenarts.nl/kennisbank/teken/

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.