Jessica Bakker – Paardenpraktijk Utrecht

Jessica Bakker

Jessica Bakker


Paardendierenarts Jessica Bakker is in 1983 geboren en getogen in Vlaardingen. Op zesjarige leeftijd werd zij heftig geïnfecteerd met het bij paardeneigenaren bekende “Paardenvirus” waardoor zij met haar rubber rijlaarsjes bijna onafgebroken bij de paarden zou verblijven. Bij rubber laarsjes bleef het niet want de omgang met, en de training van (eigen) paarden bleven haar geweldig fascineren. Direct na haar VWO diploma is ze super gemotiveerd met haar paard “Monsie” naar Utrecht gegaan om diergeneeskunde te studeren. Helemaal gericht op de paardengeneeskunde heeft Jessica begin 2008 haar dierenartsendiploma met een hoog cijfergemiddelde behaald.

Al voordat ze het diploma in haar zak had, kon Jessica aan het werk als intern in de tweedelijns paardenkliniek in Someren alwaar ze in anderhalf jaar vooral heel veel praktische ervaring van onschatbare waarde heeft opgedaan in alle facetten van de geneeskunde van sportpaarden. Als onder andere klinisch en röntgenologisch keurend- en intensive care- dierenarts, chirurg, anesthesist en gynaecoloog heeft Jessica daar veel paarden en pony’s geholpen. In 2009 is Jessica aan het werk gegaan als paardendierenarts en docent op de eerstelijns Ambulante kliniek Paard van de faculteit diergeneeskunde.

In die tijd had ze ook de wens om specialist in chirurgie bij paard te worden maar al gauw bleek dat ze naast het oplossen van het diergeneeskundige probleem nog meer veel plezier had in het afstemmen van goede diergeneeskunde met de verwachtingen, wensen en mogelijkheden van de eigenaar van het dier. Jessica heeft in vier jaar op de universiteit veel geleerd, veel ervaring in de eerstelijns praktijk opgedaan en veel hechte contacten opgebouwd in het netwerk van specialisten in de paardengeneeskunde.

Na een reorganisatie was er voor Jessica geen toekomst meer op de faculteit en heeft zij samen met haar goede collega een nieuwe toekomst aangegrepen door gezamenlijk Paardenpraktijk Utrecht op te bouwen met als speerpunt: Duurzame Veterinaire zorg op Maat. Naast de leertrajecten die Jessica gevolgd heeft en ervaringen die ze heeft opgedaan tijdens haar studie, op de diverse klinieken en op het werk heeft ze ook heel veel geleerd van haar paard “Monsie”. Als eigenaar van dit unieke paard, dat nu het boegbeeld van onze praktijk is heeft zij meegemaakt wat ook heel veel eigenaren zullen meemaken: Lief en Leed. Naast de ervaringen op de veterinaire paden die zij gelopen heeft met dit paard, hebben ook de ervaringen als eigenaar Jessica gemaakt tot zeer kundige erkende paardendierenarts die begrijpt wat je bedoelt en meemaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.