LOGO – Paardenpraktijk Utrecht

LOGO

Paardenpraktijk Utrecht krijgt veel positieve reacties op haar logo. Daar is zij erg blij mee, vooral omdat het logo veel voor de praktijk betekent en symbool staat voor haar werkwijze. Voor alle geïnteresseerden hebben we daarom de gedachten achter het logo op papier gezet.

De Ronde vorm

Het logo heeft een goed afgewerkte ronde vorm die staat voor openheid, organisatie en harmonie. Paardenpraktijk Utrecht is ondanks haar jonge geschiedenis een complete, goed georganiseerde eerstelijns praktijk  met prettige en open communicatie.

De Aesculaap

In de afbeelding ziet u het groene aesculaapteken dat wereldwijd het beeldmerk is voor de dierenarts. Dit beeldmerk vormt in het logo een compleet, harmonieus geheel met de silhouetten van paard en mens (de eigenaar, u dus).

De Mens

In het logo is bewust gekozen voor de toevoeging van een mensenhoofd. Onze praktijk vindt u, als eigenaar een zeer belangrijke partner in ons werk en plezier en hebt daarom ook een plaats gekregen in het logo. We willen hiermee de waarde en het belang van de eensgezindheid en goede samenwerking tussen het paard, de eigenaar en de dierenarts aangeven en benadrukken. De neuzen dezelfde kant op, de eigenaar verweven met het paard en de dierenarts die daar harmonieus op aansluit! Wanneer de dierenarts en de eigenaar goed kijken en luisteren naar het paard en elkaar is de sleutel tot succesvolle, effectieve en duurzame diergeneeskunde gevonden.

Het Paard

Het paardenhoofd in het logo is niet zomaar een paardenplaatje. In tegenstelling tot de meeste paarden die afgebeeld worden in logo’s heeft dit robuuste paard een bijzondere evenwichtige en tevreden uitstraling. We hopen in samenwerking met u te kunnen bijdragen aan het welzijn van u paard zodat ook uw paard net als het paard in het logo: gelukkig, vriendelijk, in balans en geïnteresseerd mag zijn, mag blijven of mag worden.

Daarnaast is de afbeelding van het paard in het logo een vereenvoudigd silhouet van het laatste paard en maatje van paardendierenarts Jessica Bakker, “Monsie”. Met “Monsie” heeft Jessica, net als u waarschijnlijk met uw paard, veel lief en leed gedeeld. Hij vertegenwoordigt in het logo daarom ook het begrip dat de paardendierenartsen van Paardenpraktijk Utrecht hebben voor de gevoelens die u hebt als het goed, beter of slechter gaat met de gezondheid van uw paard, pony of ezel.

tijdelijk-logo-websitepaardenpraktijkutrecht

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.