KREUPELHEID – Paardenpraktijk Utrecht

KREUPELHEID

De dierenartsen van Paardenpraktijk hebben zeer veel ervaring in en kennis van paarden die kreupel zijn of onregelmatig lopen en willen u en uw dier daar graag in bijstaan. Er zijn zeer veel oorzaken van kreupelheid die bijna allemaal te maken hebben met pijnlijke processen in de benen of spieren. Sommige kreupelheden zijn spoedeisend, in ieder geval in die gevallen waarin uw dier op een of meerdere benen niet helemaal of helemaal niet wil staan. Soms zijn deze dieren zo kreupel dat ze om die reden veel meer liggen dan gebruikelijk, dat is altijd een reden om de dierenarts te vragen spoedig te komen. In alle gevallen waarin in twijfelt is verstandig de dierenarts te bellen. Bij bijvoorbeeld hoefbevangenheid is de kans op volledige genezing het grootst als de dierenarts de behandeling instelt als er nog bijna niets te zien is!

Omdat een goed functionerend bewegingsapparaat van een paard essentieel is voor het “gebruik”, is het belangrijk op tijd de dierenarts te raadplegen. De dierenartsen van Paardenpraktijk Utrecht zullen afhankelijk van de symptomen, het verloop van de kreupelheid in de tijd, de bevindingen van het klinisch onderzoek en eventuele “diagnostische verdovingen” een (waarschijnlijkheids-) diagnose geven. Als echografie van de pezen (en andere weke delen) nodig is kunnen wij dat uitvoeren met de onze zeer moderne apparatuur. Voor röntgenopnamen heeft de praktijk zelf moderne mobiel röntgenapparatuur. Bij bijzondere kreupelheden kunnen wij u adviseren in de keuze van gespecialiseerde paardenklinieken in de omgeving.

Kreupelheidsonderzoek Rechte lijn Stap Harde bodem

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.