KOORTS – Paardenpraktijk Utrecht

KOORTS

Koorts bij uw dier is een goede reden om u dierenarts te bellen. Het is een symptoom van ziekte. Op grond van uw antwoorden op een aantal vragen die de dierenarts zal stellen kan zij een advies geven of een bezoek aan het dier nog niet, later of onmiddellijk nodig is.

Van koorts bij een volwassen paard en pony spreken we als de rectale temperatuur hoger is dan 38,4 ᵒC. Van koorts bij een volwassen ezel spreken we als de rectale temperatuur hoger is dan 38,0 ᵒC. Bij veulens met een temperatuur hoger dan 38,6 ᵒC spreken we van koorts. Bij paardachtigen kan de rectale temperatuur alleen betrouwbaar zijn als de thermometer diep (ongeveer 5 cm)  in het rectum is ingebracht en ongeveer 1 minuut gemeten is. Metingen van de lichaamstemperatuur door de eigenaar kunnen zeer waardevol zijn voor dierenarts, we waarderen het zeer als u de temperatuur van uw dier op verschillende momenten reeds heeft opgenomen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.