Kennis Quiz antwoorden 6 tm 10 – Paardenpraktijk Utrecht

Kennis Quiz antwoorden 6 tm 10

Het goede antwoord op:

vraag 6: B. Door de verdoving worden ook de spieren van de slokdarm stilgelegd. Daardoor ka eventueel opgenomen voer in de slokdarm blijven staan. Dan is er dus een slokdarmverstopping. Als de slokdarmverstopping wat langer bestaat kan het paard moeite krijgen met het afvoeren van speeksel en terugkomend voer uit de slokdarm en zich verslikken. Dus het verslikken kan als gevolg van de slokdarmverstopping optreden. Wilt u meer weten over slokdarmverstoppingen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp op de website van paardenarts.nl

vraag 7: C. Een paard heeft behoefte aan minimaal 1,2 kg hooi per 100 kg paard. Een paard van 600 kg heeft dus behoefte aan 7,2 kg ruwvoer.

vraag 8: A. PAVO Vitalcomplete is een mooie aanvulling van mineralen, sporenelementen en vitaminen voor paarden en pony’s die niet heel veel krachtvoeders krijgen.

vraag 9: C. Grondwater kán geschikt zijn voor paarden als het er goed uitziet. Het is zeker niet zo dat het water gezond zou zijn als het er goed uitziet! Ook helder, niet stinkend, ongekleurd water was onlangs oorzaak van sterfte van paarden door ijzervergiftiging.

vraag 10: B. Onder deze ruif liggen proppen van het ruwvoer uit de ruif erboven. Het paard heeft het uit de mond laten vallen omdat het problemen heeft met mond of keel. In veel gevallen zijn gebitsproblemen hiervan de oorzaak.

intro wat3

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.