FLOOR BERNARD – Paardenpraktijk Utrecht

FLOOR BERNARD

Gebitsonderzoek

FLOOR BERNARD

Paardendierenarts Floor Bernard is geboren (1959) en getogen in Utrecht.  Na vele uren tussen de pony’s en paarden in Utrecht, een jaar op het KNHS centrum in Ermelo en drie jaar “uitgeloot” te zijn heeft ze haar dierenartsendiploma in Utrecht in 1989 behaald.

Vanaf haar afstuderen tot op heden heeft zij als dierenarts voornamelijk in het oosten van Nederland gewerkt. In 2003 startte zij de eerste Kraamkliniek voor Paarden op naast haar eerstelijns Paardenpraktijk waar merries met eigenaren uit Nederland, Duitsland, België en de USA kwamen om verantwoord begeleid af te veulenen. De merrie eigenaren waren super blij met de, voor die tijd zeer innovatieve webcams waarop zij ook in de Verenigde staten hun merrie real time konden volgen! Van 2008 tot medio 2013 heeft Floor als dierenarts en docent aan de Faculteit Diergeneeskunde gewerkt bij de Ambulante Kliniek Paard, de voormalige Buitenpraktijk.

Door de combinatie van jarenlange praktijkervaring met de uitgebreide mogelijkheden en kennis op de faculteit heeft Floor een unieke en waardevolle mix aan ervaring en kennis. Deze zet ze met veel plezier in voor haar dagelijkse werk als erkende paardenarts en gecertificeerd paardentandarts. Zij heeft medio 2013 haar kansen gegrepen om samen met haar jarenlange collega Jessica Bakker een volledig nieuwe, innovatieve mobiele paardenpraktijk te beginnen waarbij moderne diergeneeskunde ingepast wordt in de duurzame paardenpraktijk.

Gaandeweg haar carrière is Floor steeds meer waarde gaan hechten aan de mogelijkheden om welzijn te bevorderen, ziekten te voorkomen en vooral om het dier, zijn gedrag en zijn omgeving “als geheel” te zien. “Het is gemakkelijk een paard met koliek een spuit te geven maar heel waardevol om daarnaast ook te zien waardoor hij koliek kreeg en met de eigenaar een plan te maken om dit te kunnen voorkómen”.

In Paardenpraktijk Utrecht is er alle gelegenheid om plezierig samen te werken met alle mogelijke personen en bedrijven om zoveel mogelijk leuke eigenaren te ondersteunen bij hun veterinaire zorg voor hun paard, pony of ezel!

Floor Bernard is ingeschreven in de registers: Centraal Kwaliteitsregister van Dierenartsen (CKRD), Erkend Paardendierenarts, I&R paardendierenarts, FEI Paspoortdierenarts. Zij is lid van de KNMvD, Groep Geneeskunde van het Paard (GGP) en gecertificeerd als paardentandarts bij de Nederlandse vereniging van Gebitsverzorgers Paard (NVvGP).

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.