Echografisch onderzoek – Paardenpraktijk Utrecht

Echografisch onderzoek

Onze Diensten-Aanvullende Onderzoeken
ECHOGRAFIE

Paardenpraktijk Utrecht beschikt over drie mobiele echoapparaten. Een van deze apparaten is speciaal geschikt voor de fertiliteitsbegeleiding door het gebruikelijke rectale onderzoek aan het vrouwelijk geslachtsapparaat.

De twee mobiele, zeer moderne echo apparaten zijn daarnaast bijzonder geschikt voor onder andere echo’s, ook wel scan genoemd, van pezen. Door de ingesloten doppler module kunnen ook bloedvaten en het hart in beeld gebracht worden. Met de specifieke probes kunnen ook echografische onderzoeken aan bijvoorbeeld lies- of buik-breuken, abcessen, afwijkingen aan longen, buikorganen en wervels gedaan worden. Indien geïndiceerd is speciaal dit apparaat ook geschikt voor de echo van ongeboren vruchten in de drachtige baarmoeder.

Ook moderne draadloze röntgenapparatuur behoort tot onze dagelijks gebruikte faciliteiten. Geschikt voor het in beeld brengen van praktisch alle benige delen van het paard.

Voor héél bijzondere medische gevallen kunnen onze patiënten ook zonder tussenkomst van de afdeling Heelkunde terecht bij de Faculteit Diergeneeskunde, afdeling Radiologie om de CT-opnamen te laten maken door specialisten of specialisten in opleiding (SIO).

Echo van het geslachtsapparaat van een merrie voor begeleiding van de dracht
Echo buigpezen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.