Drachtig worden – Paardenpraktijk Utrecht

Drachtig worden

Vaste klanten die aan huis veterinaire begeleiding willen hebben voor het drachtig maken van hun merries kunnen bij Paardenpraktijk Utrecht terecht. Wij leveren een hoge kwaliteit en zeer goede vruchtbaarheidsresultaten.

De begeleiding van merries aan huis heeft diverse voordelen. Zeker bij merries met een veulen aan de voet  zijn de veiligheidsrisico’s en de gezondheidsrisico’s (denk onder andere aan levensbedreigende ziekten als droes, rhodococcen, diarree en bij hele jonge veulens aan veulenziekte) thuis absoluut lager. Indien uw merrie stressgevoelig is, is de kans op dracht aan huis ook beduidend groter. En waarschijnlijk kunnen merrie en veulen bij u thuis lekker in de wei staan en spelen. Uiteraard scheelt het u veel tijd en risico’s in vergelijking met het heen en weer rijden met de merrie (en eventuele veulen) naar een dekstation. Eventuele handelingen bij andere paarden aan huis kunnen uiteraard (op afspraak) ook tegelijkertijd uitgevoerd worden. 

De dierenartsen van Paardenpraktijk Utrecht zullen, indien ze het door u uitgekozen sperma zelf insemineren, ook macroscopisch en microscopisch onderzoeken en onafhankelijk beoordelen.

Rectale echografie voor de fertiliteitsbegeleiding

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.