CHIPPEN – Paardenpraktijk Utrecht

CHIPPEN

Alle dierenartsen van Paardenpraktijk zijn ingeschreven in het register “Identificatie en Registratie Paard”. Zij zullen uw veulen, pony, paard of ezel met de grootste zorgvuldigheid identificeren en de unieke transponder inbrengen. De door ons gebruikte transponders zijn van het meest moderne type Biotec van BackHome®. Ook zullen de dierenartsen het benodigde identificatieformulier invullen, het transpondernummer van de moeder controleren en indien gewenst door het betreffende stamboek, haarmonsters afnemen van veulen en/of merrie. Een veulen mag niet éérder dan met een leeftijd van 6 weken gechipt worden. Een veulen moet gechipt zijn: voor het gespeend wordt en voor het 6 maanden oud wordt. Om een en ander voorspoedig te laten verlopen moet het dier handmak zijn en in een veilig afgegrensde omgeving staan zoals een paardenstal.

Het identificatieformulier moet door u ondertekend zijn en binnen 7 dagen, met eventuele (geïdentificeerde) haarmonsters en alle bijbehorende stickers verzonden worden naar het betreffende stamboek waarbij het geregistreerd staat of (indien niet geregistreerd) naar bijvoorbeeld het KNHS. Het is verstandig het identificatieformulier voor het verzenden te kopiëren aangezien de post niet altijd betrouwbaar is.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.