CASTRATIES – Paardenpraktijk Utrecht

CASTRATIES

De dierenartsen van Paardenpraktijk Utrecht adviseren alle hengsten ouder dan twee jaar of van grotere rassen alleen onder kliniekomstandigheden te laten castreren en verwijzen deze hengsten daarom door naar goed geoutillerde klinieken.

Voor onze vaste klanten kunnen we in overleg jonge gezonde hengstjes van kleine rassen “aan huis” castreren. Er zijn diverse voorwaarden waaraan het dier en de omgeving moet voldoen om de castraties aan huis met een aanvaardbaar risico uit te voeren. Om te beoordelen of uw paard of pony aan huis gecastreerd kan worden zullen de dierenartsen het dier eerst klinisch onderzoeken. Vraagt u naar de overige voorwaarden bij een van onze dierenartsen.

De castraties worden volgens de half-bedekte methode, bij het liggende dier onder volledige narcose uitgevoerd. Wij hechten grote waarde aan de zorgvuldigheid van, en pijnbestrijding tijdens en na de operatie. We zullen de operatie uitvoeren volgens de modernste inzichten.

Castratie van jonge minishetlander
Castratie van jonge minishetlander

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.