ALGEMENE INFORMATIE – Paardenpraktijk Utrecht

ALGEMENE INFORMATIE

SPOED

Paardenpraktijk Utrecht is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor spoedgevallen. Bel 030-260 26 06. Dit nummer staat doorgeschakeld naar de mobiele telefoons van de dierenartsen, gespecialiseerd in paarden. Bij spannende situaties krijgt u onmiddellijk een passend advies en snelle bezoeken. Voor de spoeddiensten werken wij per 1 juni 2023 samen met Paardenarts Vivianne van Leeuwen van dierenartsenpraktijk Oude Rijn Paardenartsen in Woerden.

CONTACT

Contact opnemen met Paardenpraktijk Utrecht kan via telefoon en email. Paardenpraktijk Utrecht is telefonisch te bereiken op 030-260 26 06. Dit nummer wordt altijd direct beantwoord door een van de dienstdoende paardenartsen zonder tussenkomst van een assistent of callcenter. Door deze werkwijze kunt u snel en efficiënt overleggen, afspraken maken en advies krijgen.  Tijdens het telefonisch spreekuur op werkdagen tussen 8.00 en 9.30h ´s morgens zijn wij beschikbaar voor het maken van afspraken, het beantwoorden van vragen en overleg over patiënten.

UITRIJGEBIED

Paardenpraktijk Utrecht verzorgt bezoeken door nagenoeg de hele provincie Utrecht. Daarnaast komen de ook in het oosten van Zuid-Holland en in het zuiden van Noord-Holland. Zie de afbeelding van ons uitrijgebied hieronder. Twijfelt u of uw paard in onze regio staat of heeft u vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Kaart Werkgebied

AFSPRAAK MAKEN

Voor het maken van een niet spoedeisende afspraak belt u tijdens het telefonisch spreekuur op werkdagen tussen 8.00 en 9.30 ’s morgens. Wanneer dit lastig of niet mogelijk is, kunt u voor een niet-spoedeisende afspraak een email te sturen. De dierenarts zal zo spoedig mogelijk en waarschijnlijk dezelfde dag nog terug bellen of mailen.

Bij het maken van een afspraak zullen we proberen om een duidelijke tijdsindicatie aan te geven. Echter aangezien een spoedgeval onverwachts komt en voorrang krijgt, is het niet altijd mogelijk om dit strakke tijdschema te hanteren. Om onnodig lang wachten te voorkomen kan afgesproken worden dat we bellen als we eraan komen of wanneer we onverwachts vertraging op lopen. We weten als geen ander hoe vervelend het is om lang te moeten wachten.

BEZOEK

Paardenpraktijk Utrecht doet de onderzoeken en behandelingen op de locatie waar de dieren gehuisvest zijn. Indien de omstandigheden niet passend zijn voor de benodigde onderzoeken of behandelingen zullen we gezamenlijk naar een andere mogelijkheid (locatie of tijdstip) zoeken. Aansluitend aan het bezoek zullen de gegevens digitaal geregistreerd worden en worden het behandelformulier en de factuur in de regel via de mail naar u toegestuurd.

KOSTEN

Voor voorrijkosten, onderzoeken en behandelingen rekent Paardenpraktijk marktconforme prijzen. Bij bezoeken in avonden, op zaterdagen, zondagen en feestdagen berekent Paardenpraktijk Utrecht toeslagen op de kosten. Voor het geval u ´s morgens (of s’ middags) na half tien belt en uw paard direct of dezelfde dag wilt laten onderzoeken betaalt u ook een toeslag voor spoed respectievelijk toeslag “visite na half tien gemeld”. Indien gewenst kunnen wij voor u een schatting maken van de te verwachten kosten op grond van de bij ons bekende informatie informatie over de patiënt.

VERGOEDING door VERZEKERING

De door ons geleverde diensten worden door de verzekeraars vergoed volgens de polisvoorwaarden. Aangezien de dierenartsen van Paardenpraktijk Utrecht Erkende Paardendierenartsen zijn die door intensieve bijscholing op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen hebben zij het volste vertrouwen van de paardenverzekeraars zoals HippoHorseInsurance/Equipe en Equine Risk/EFO.

AFREKENEN

Bij Paardenpraktijk Utrecht (PPU) is het mogelijk om direct na het bezoek de rekening te voldoen. u krijgt altijd een gespecificeerde factuur.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Op al onze diensten zijn Algemene Voorwaarden van de Koninklijke Maatschappij van Diergeneeskunde (KNMvD) van toepassing. Klik hier om deze te downloaden. Op aanvraag kunnen wij u deze ook kosteloos schriftelijk doen toekomen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.