Wormbesmetting – Paardenpraktijk Utrecht

Wormbesmetting

Om uw paard, pony of ezel te behoeden voor problemen met inwendige parasieten bent u bij Paardenpraktijk Utrecht aan het juiste adres. Ook als u bloedwormen, aarsmaden, spoelwormen, horzellarven, lintwormen of leverbotten bij uw dier vermoed of hebt geconstateerd kunnen de dierenartsen van de praktijk u en uw paard adequaat ondersteunen.

De dierenartsen van onze praktijk zijn zeer ervaren en geschoold in de diagnostiek en behandeling van deze vervelende parasieten van paarden, pony’s en ezels.  Een eenmalige behandeling van alleen uw paard is meestal niet voldoende. In het algemeen is namelijk niet alleen uw dier besmet maar ook zijn omgeving zoals weide, stal en groepsgenoten. Om de dreigingen voor toekomstige actief te bestrijden moet een goed plan gemaakt worden. Hiervoor willen de dierenartsen met u graag een efficiënt plan maken.

Klanten van Paardenpraktijk Utrecht kunnen de mest van hun paard laten onderzoeken in het kader  van preventie van problemen met wormen. Meer over de achtergrond van mestonderzoeken ziet u op de pagina “wormbestrijding”.  De uitslag van het mestonderzoek en de adviezen krijgt u drie tot vijf werkdagen nadat de mest op de praktijk is ontvangen.

Mestonderzoek is een onderdeel van wormbestrijding
Mestonderzoek is een onderdeel van wormbestrijding
De horzellarve is ook een inwendige parasiet die bestrijd moet worden met
De horzellarve is ook een inwendige parasiet die bestrijd moet worden met “wormmiddelen”
Kennis van de levenscyclus is belangrjk bij bestrijding van alle inwendige parasieten
Kennis van de levenscyclus is belangrijk bij bestrijding van alle inwendige parasieten

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.